iconMenu
NL
FR
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

Wat is het Certificaat Inbraak Veilig?Inbraak in woningen is nog steeds een veelvoorkomende plaag. Er zijn meer dan 140 inbraken per dag in België. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Zij willen stil, snel en ongezien hun slag slaan. Ze gaan steeds op zoek naar het zwakste punt van een woning en stoppen na gemiddeld 3 minuten hun inbraakpoging. Ramen, deuren en sloten van gekeurd materiaal garanderen minstens 3 minuten weerstand tegen inbraak.

Het Certificaat Inbraak Veilig wil burgers nog meer sensibiliseren tot het aanvragen van een gratis diefstalpreventief advies, de uitvoering ervan en te kiezen voor gekeurd inbraakvertragend materiaal. Goed beveiligde woningen krijgen het Certificaat Inbraak veilig, wat een meerwaarde is voor de woning.

Daarnaast wil het professionele partners (architect, aannemers, slotenmaker, bouwpromotor, …) motiveren om hun klanten te adviseren degelijk inbraakwerend materiaal te kiezen. Het is namelijk wettelijk niet verplicht om inbraakwerende maateregelen in te bouwen bij nieuwbouw of renovatie projecten. Slachtoffers van inbraak vinden dit onbegrijpelijk en zijn teleurgesteld dat ramen en deuren niet standaard inbraakveilig zijn.   

Wil je graag het Certificaat Inbraak Veilig voor je woning? Volg dan deze 4 stappen!