iconMenu
NL
FR
logo Vlaams Brabant logo ibz logo Provincie Antwerpen
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

BeSafe@home start met actieweek tegen woninginbraken 18-24 oktober

18 oktober 2021, Leuven

BeSafe@home start met actieweek tegen woninginbraken 18-24 oktober

 

De nieuwe preventiecampagne BeSafe@home vervangt ‘1dag niet’. BeSafe@home sensibiliseert tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones en cybercriminaliteit. BeSafe@home maakt de burger bewust van zijn eigen preventierol in de strijd tegen diefstal en stimuleert initiatieven bij gemeentelijke preventiediensten en politiezones. De eerste actieweek van 18 tot 24 oktober is gericht op preventie van woninginbraak. De politiezone KASTZE en de stad Diest voeren preventieve acties via sociale media en in inbraakgevoelige buurten.

 

Tijdens de actieweek worden burgers onder andere via digitale folders, affiches, campagnewebsites, Facebook, Twitter en Instagram gesensibiliseerd voor inbraakpreventie en aangespoord om gratis beveiligingsadvies aan te vragen bij een diefstalpreventieadviseur.

 

Voor BeSafe@home werken de Algemene Directie veiligheid en Preventie van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de diensten van de provinciegouverneurs, gemeenten en politiediensten samen. De campagne wordt het hele jaar door gevoerd.

 

Doe de onlinetest -  hoe veilig is mijn woning?

 

www.besafehome-diefstalpreventie.be

www.besafe.be

www.diefstalpreventieadviseur.be