iconMenu
NL
FR
logo Vlaams Brabant logo ibz logo Provincie Antwerpen
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

Kies de juiste kluis in 6 stappen

05 maart 2019,

6 stappen om de juiste kluis te kiezen

In doe-het-zelfzaak Hubo op de Gentseweg in Beveren werd afgelopen weekend op spectaculaire wijze de kluis gestolen. De daders maakten een gat in het dak en trokken de brandkast naar boven zonder zelf de grond te raken en zo het alarm te activeren.

Ondanks dit voorval kunnen kluizen wel degelijk hun nut hebben, maar hoe kies je nu als burger of zelfstandige de juiste kluis voor uw specifieke situatie?

Volg deze 6 simpele stappen.

Stap 1: Waarde

Contant geld? Belangrijke documentatie? Sieraden? Camera? Denk na over welke eigendommen u wilt opbergen in de kluis en bepaal de waarde hiervan. Deze waarde en de benodigde bescherming bepalen welke kluis het beste bij uw situatie past.

Stap 2: Waartegen 

Een kluis biedt bescherming tegen inbraak, brand of allebei. Kies voor optimale zekerheid altijd voor een ECB-S gecertificeerde kluis. De kluis wordt dan geaccepteerd door verzekeraars. Op www.belgosafe.be vindt u twee nuttige informatiefiches over inbraakwerende- en brandwerende kluizen die u helpen bij de juiste keuze.

Stap 3: Welk slot

U kunt kiezen tussen een dubbelbaard sleutelslot of een elektronisch slot. Een elektronisch slot biedt extra gebruikersgemak en vaak verschillende opties, zoals meerdere gebruikers en mogelijkheid tot aansluiting  op een alarmsysteem.

Stap 4: Plaats

Met een goede verankering van uw kluis aan de vloer en/of muur, voorkomt u dat de kluis meegenomen kan worden. Verzekeraars eisen dat kluizen onder de 1000 kg deugdelijk verankerd worden.

Stap 5: Formaat

Het formaat van de kluis hangt af van de hoeveelheid kostbaarheden die u wilt opbergen. Houd bij de aanschaf van uw kluis ook rekening met toekomstige bezittingen.

Stap 6: Specialist

Raadpleeg steeds een erkende specialist, want de installatie is zeer belangrijk.